Workshops.ME

Workshops.ME

The H'ART of living

Food

Power Smoothies


Waarom smoothies gezond, eenvoudig en lekker zijn.

“Smoothie”, het Engelse woord voor een gladde, dikke maar vloeibare drank, wordt gemaakt van geperst (geblend) fruit. Soms ook met groenten, kruiden ... . Om het te verdunnen voeg je water, melk of yoghurt toe (of een alternatief zoals o.a. rijst-, soya-, amandel-, notenmelk, enz.). Het is eenvoudig en (mits matig verbruik) een geweldige bron van trage suikers, vitaminen, mineralen, vezels en sporenelementen. Bovendien is het een ideale energieboost!

Workshop van 1 uur = inclusief degusteren van 1 smoothie.

Workshop van 2 uur = We gaan dieper in op enkele smoothies die goed zijn voor onze darmen (probiotisch), immuniteit of tijdens een detoxkuur. Tijdens deze workshop creëren we 2 smoothies. We kunnen deze workshop verrijken met No 'Alcohol' Cocktails. Vraag ernaar!

Salads to go


Of hoe gezonde slaatjes plots een heel nieuw en origineel karakter krijgen in een mooie weckpot.

Tijdens deze workshop leren we hoe je je eigen slaatje opbouwt, hoe je granen klaarmaakt, je booschappenlijstje samenstelt en wat je nodig hebt aan materiaal. Je wordt een creatieve sla-architect(e) en ongetwijfeld een gepassioneerde slaatjesliefhebber. Na deze workshop ga je naar huis met een handige hand out en een greep uit de talrijke eenvoudig te maken recepten waarmee je meteen aan de slag kan gaan. Ideeën genoeg voor een gezonde lunch op je werk of thuis.


Body

Alles is water


Klinkt dit gek in de oren?

Niet als je je realiseert dat ons lichaam voor bijna 70% én de aarde voor meer dan 60% uit water bestaat. Bovendien zouden we zonder water na drie dagen sterven en zijn alle bekende levensvormen afhankelijk van water. Hoog tijd dus om eens stil te staan bij de vloeistof die uit onze kranen stroomt en dorstlesser nummer één is (of toch zou moeten zijn).

Tijdens deze workshop krijg je meer inzicht in het belang van water, waar het vandaan komt, wat het betekent voor de mens, welke watersoorten er zijn en hoe je een goed water van een minder goed kan onderscheiden. En natuurlijk worden er ook enkele waters geproefd. Zo kan je zelf ontdekken hoe verschillend water kan smaken en proefondervindelijk te weten komen welk water je smaakpapillen het meeste kan bekoren.

Indien gewenst (en zonder meerkost) kan in het programma opgenomen worden dat deelnemers vrijblijvend een flesje van hun favoriete mineraal- of bronwater meebrengen om tijdens de sessie te analyseren. Dit enkel bij de sessie van 2u30’.

Voedselintolerantie VERSUS Voedselallergie


We horen het vaak:  "Mijn zoon heeft een zwakke vertering, heeft vaak diarree en is gevoelig aan…"

Ikzelf ben allergisch aan pollen, een ander mag geen eieren of noten eten, melk of wijn drinken… De lijst bij sommigen is vaak lang, maar wat betekent het eigenlijk? Intolerantie of allergie?

Om beiden begrippen te vatten, vragen ze enige verduidelijking. En dat is wat we tijdens deze workshop gaan doen. We overlopen de verschillende aspecten, gaan dieper in op de verschillen en de overlappingen, houden halt bij de 14 allergenen en de soorten intoleranties, tonen aan hoe je deze kan opsporen, leren jou etiketten lezen en geven je op de koop toe enkele interessante links en websites cadeau.

Opgelet! Het is aan te raden bij twijfel eerst een dokter te raadplegen en je te laten begeleiden door een diëtist, voedingsdeskundige of naturopaat.


Zuur- base evenwicht

Detox voor het levenEen klein zelfonderzoek, 7 gouden tips en een 10- daagse detoxkuur met enkele (h)eerlijke recepten op de koop toe!

Tijdens deze workshop gaan we samen de rol van het zuur-base evenwicht bespreken en hoe je dat terug in evenwicht krijgt door een korte detoxkuur. Samen werpen we een blik op gezonde voeding, beweging en mentaal welzijn voor het leven!


Zachte, ontspannende gelaats- en nekmassage


Tijdens deze workshop gaan we samen alle zintuigen letterlijk en/of figuurlijk ervaren met onze handen. We reiken jou enkele bewegingen aan. We geven, ontvangen en ervaren daarbij dat je met slechts enkele massagetechnieken o.a. snel tot rust komt, een lichte hoofdpijn kan verzachten, met een fris hoofd weer aan de slag kan gaan… Iedereen kan proeven van een heerlijke massage! Elke deelnemer ontvangt een samenvatting van alle bewegingen, een leidraad om eventueel ook thuis mee aan de slag te gaan.


Plantaardige olie

Heerlijk in je keuken, weldaad voor je huid en gezondheid


Olie verkregen uit planten is voornamelijk gekend in de keuken. Zo gebruiken we allemaal olijfolie om te bakken, maïsolie voor de mayonaise of kokosolie om te frituren. Velen onder ons kennen lijnzaadolie en druivenpitolie, die we koud toevoegen aan o.a. slaatjes. Maar er is meer. Amandelolie gebruiken we als basis voor een weldadige massage of om het lichaam na een deugddoend bad te hydrateren. Teunisbloemolie wordt regelmatig voorgeschreven om o.a. pms (het premenstrueel syndroom) te verzachten. De Marokkaanse arganolie is een weldaad voor huid, haar en nagels. De keukenversie wordt vaak in detoxkuren aangeraden. Dit is maar een tipje van de sluier. Wikipedia somt een lijst van meer dan 34 soorten op. Achter elke olie schuilt een boeiend verhaal dat het ontdekken waard is. Tijdens deze workshop overloop ik ze allemaal en sta wat langer stil bij een kleine selectie. Ik ga dieper in op afkomst, geschiedenis, inhoudsstoffen en toepassingsmogelijkheden. Handige weetjes en recepten maken dat elke olie een verhaal op zich wordt en ook voor jou een nieuwe wereld opent! Na de workshop heb je inzicht in 8 of 12 oliën én dankzij een degustatie kan je, gewapend met winkelmand, meteen je olie naar keuze aanschaffen.

Mind

Beïnvloed je leven door positieve keuzes

en bewust om te gaan met emoties(Naar o.a. het boek van Brenda Anderson en mijn ervaring met het maken van keuzes)


Elke dag is het leven een mooie uitdaging om keuzes te maken. De ene dag lukt dat al beter dan de andere. Dat kennen we allemaal en soms denken we dat het ons overkomt, waardoor we ons beperkt kunnen voelen of net het tegenovergestelde: vleugels krijgen. Tijdens deze workshop leren we dat de manier van reageren op een situatie bepalend kan zijn. Dat je je energie positief of negatief kan inzetten, ongeacht dat wat je ervaart of hebt ervaren in het leven. We krijgen ook een inzicht in de keuzes die we maken en welk effect het heeft op ons leven. Verder leren we bewust om te gaan met enkele emoties (Blij, Boos, Bang, Bedroefd) die daarmee gepaard gaan. Aan de hand van eenvoudige oefeningen ga je leren dat de keuze die je maakt een spel wordt dat je speelt met anderen. Die anderen, alle levende wezens waarmee we allemaal verbonden zijn ook dankzij...onze emoties.Nee is best ok!


Te vaak lief zijn, beleefd gedrag als de norm zien, vriendelijk en behulpzaam zijn, charmant voor de dag komen, het lachebekje met clowneske trekjes, tot zelfs bijna nooit 'nee' durven zeggen.

Als je het dan toch waagt, overstelpt worden door schuldgevoelens.

Aanvaringen vermijden en de behoeften van een ander, voor de jouwe, op de eerste plaats zetten.

Gedreven (lees overdreven) empathisch denken en zijn, enzovoort, enzoverder…


Kort samengevat “nooit nee durven zeggen” uit angst om zelf afgewezen te worden tot het jou letterlijk en figuurlijk de “adem” beneemt.

 

Tijdens deze workshop gaan we dieper in op het fenomeen waarom velen bijna nooit nee durven zeggen.

We ontrafelen de mechanismen, kijken naar jouw rol in je omgeving én de maatschappij, zoeken naar voorbeelden waar je niet nee durft te zeggen, lichten het waarom toe…

En ook…leren we hoe je grenzen kan trekken, aanvaarden dat je niet ieders beste vriend(in) hoeft te zijn. We nemen de angst en twijfel weg én sluiten de workshop af met een luchtig rugzakje gevuld met ‘nee is best ok’ tips en tricks.


Leren nee zeggen zonder schuldgevoelens, wordt het volmondige ja aan jezelf.
Let's be friends

Ellen Van Praet - ME Gallery


gsm             +32(0)473 35 25 75

e-mail        ellen@megallery.be

BTW          BE0780.310.560